Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag 
Zondag
12:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 17:00
Gesloten

 

Hond mee op vakantie?

Gaat je hond mee op vakantie? Let er op dat je niets vergeet. Hier volgt een handig lijstje om te checken of je alles bij je hebt.
            *Zijn paspoort met daarin zijn chip of tatoeagenummer. Voor sommige landen geldt dat je ook een gezondheidsverklaring moet meenemen (check dit even bij uw dierenarts) en zijn inentingsbewijzen.
            *Zijn riem, halsband en in sommige landen geldt voor sommige honden een muilkorfgebod. Ook dit kun je navragen bij je dierenarts.
            *Je hond heeft een chip of is getatoeëerd.  Het is echter ook verstandig als je je mobiel meeneemt, om een naamplaatje met je eigen telefoonnummer aan zijn halsband te doen (vergeet niet 0031 voor je nummer te zetten)
            *Zorg er ook voor dat je het telefoonnummer van je eigen dierenarts in je telefoon hebt staan. Mocht er iets gebeuren, dan kun je deze bellen voor advies.
            *Er zijn landen waar de hond in de auto ook vast moet zitten. Controleer dit even of dit het geval is in het land waar je naar toe gaat.
            *Als je hond medicijnen heeft, neem dan wat meer mee dan werkelijk nodig is. Je weet tenslotte maar nooit of er iets zoekraakt of dat je wat langer blijft dan gepland. Neem ook de verpakking mee.
            *Vergeet ook zijn borstel en/of kam niet mee te nemen. Honden lopen vaak op de vakantie veel meer te ravotten en het haar zal daardoor zeker meer in de klit raken.
            *Tekentang (zorg wel dat je de hond voor de vakantie met een anti vlooien- tekenmiddel hebt behandeld)
            *Oorreiniger
            *Oogdruppels
            *Zalf voor wondjes
            *Schaar om dingen uit de vacht te kunnen knippen
            *Handdoek voor te modderige poten
            *Poepzakjes (in veel landen gelukkig verplicht)
            *Uiteraard zijn eten. Heeft je hond speciaal voer, neem ook hier dan wat extra\\\'s van mee voor het geval dat. Heeft hij standaard voer, dan kan dat uiteraard ook daar worden aangevuld.

            *Zijn eigen mandje of dekentje
            *Speeltjes
            *Als je van plan bent om lange wandelingen te gaan maken, dan is het handig om een opvouwbare drinkbak mee te nemen. Deze kun je samen met het flesje water voor de hond, makkelijker in je rugzak stoppen dan een normale waterbak.
            *Mocht je naar een heel warm land gaan, dan geeft de boody cooler koelte aan je hond. Je kunt deze ook meenemen als je een eind gaat rijden. Laat je hond NOOIT in de auto. Zelfs geen twee minuten als het boven de 15 graden is, ook niet met een boody cooler.)